Waarom u Light and Building niet wilt missen

Waarom u Light and Building niet wilt missen

In de huidige wereld zijn waarden als authenticiteit, duurzaamheid en verantwoordelijkheid essentieel. Daarom komen onderwerpen als ambitieuze klimaatdoelen, duurzame grondstoffen en voortschrijdende digitalisering in de volgende editie van Light and Building uitgebreid aan de orde.

Er wordt getoond hoe digitalisering en holistisch denken het armatuurontwerp in de toekomst sterk zullen beïnvloeden. De drie daarvoor gekozen thema's zijn "sensueel + fantasierijk", "serieus + authentiek" en "verstandig + eminent". 

 

 

Sensueel en fantasierijk

De grote inspiratiebron van dit thema is digitale ontwikkeling. Ontwerpers gebruiken dromerige renderings en visualisaties uit gamewerelden als modellen. Hieruit ontstaan ​​digitaal ontworpen meubels en armaturen die alleen on demand in productie gaan. Het type esthetiek verandert dienovereenkomstig. Er wordt geëxperimenteerd; innovatieve ideeën worden uitgevoerd. De armatuurvormen lijken te zijn gegroeid uit organische, amorfe silhouetten. Doorschijnende en gesatineerde oppervlakken brengen de comfortabele lichtervaring naar het diffuse en immateriële.

 

Serieus en authentiek

De natuur is de inspiratie van dit thema. Duurzaamheid speelt dan ook een grote rol. Ontwerpers gebruiken geavanceerde materiaalinnovaties voor hun holistische ontwerpen. Wetenschappelijk onderzoek over dit onderwerp komt in een stroomversnelling. Als gevolg hiervan groeit de verscheidenheid aan materialen die ontwerpers kunnen gebruiken voor hun creaties. Zo worden fruitvezels gebruikt om cellulosestoffen te maken voor lampenkappen. Duurzaamheid impliceert ook flexibiliteit. Draadloze armaturen brengen licht waar het nodig is. Ook het kleurenpalet wordt bepaald door natuurlijkheid: warme aarde- en minerale tinten verwijzen naar de oorsprong van het organische leven.

 

Verstandig en eminent

Een elegante, afgemeten stijl met verrassingen. De basis is een vertrouwde, geometrische vormentaal. Subtiele technische details voegen een vleugje nieuwigheid toe. Vooral in heldere ruimtes met hoge ontwerpeisen verrassen minimalistische lichtobjecten met interactieve verfijning: LED-frames kunnen bijvoorbeeld worden geactiveerd en geopend als ramen. Klassieke kroonluchters krijgen door de zwaartekracht nieuwe vormen. Strikte lijnen worden gecompenseerd door ontwerpers met fysieke lichtheid. Als het om materialen gaat, overheersen fluweelzachte velourslooks. Het kleurenpalet is elegant met donkere en sterke nuances, het blauwe gedeelte is opvallend. Lichtere kleuren verzachten lineaire algemene ontwerpen.

Al bij al is er genoeg om u te inspireren. Dus zien we u bij Light and Building? We verheugen ons op uw komst!