Profiteren van Casambi Smart Lighting: veel eenvoudiger dan u denkt.

Profiteren van Casambi Smart Lighting: veel eenvoudiger dan u denkt.

Draadloos

Armaturen, schakelaars en sensoren kunnen Casambi ready worden gemaakt door Casambi chips in te bouwen of door een externe Casambi module aan te sluiten. Deze modules zijn klein en licht. Casambi werkt vervolgens met Bluetooth Low Energy. Bluetooth LE is een netwerkprotocol met lage latentie en laag vermogen. Het is supersnel en verbruikt heel weinig stroom. Geen kabels, geen internet, geen routers: Bluetooth koppelt apparaten draadloos aan elkaar. 

Robuust

De Casambi modules vormen samen een Bluetooth LE mesh netwerk. De mesh is het 'raster' dat de Bluetooth elementen samen vormen: iedere module heeft contact met alle andere. Mesh-netwerken zijn daardoor zelfherstellend. Als een slim apparaat in het netwerk plotseling niet meer beschikbaar is, blijft de rest van het netwerk gewoon functioneren. Hoe groter het verlichtingsnetwerk, hoe sterker de 'mesh'.

Het enige dat u hoeft te doen, is de Casambi app te downloaden en te activeren. Vervolgens 'ziet' de app de Bluetooth signalen van de Casambi chips en worden ze zichtbaar. Nu kunt u ze met een klik toevoegen aan uw netwerk, en in gaan stellen. De app ondersteunt u daarbij door duidelijke opties te laten zien. Wilt u het instellen overlaten aan een specialist? Dan is er een gateway optie beschikbaar. U kunt zelfs meerdere locaties beheren vanuit uw app: beheer gebeurt op afstand, opnieuw verbinden gebeurt in de software. U heeft hiermee een transparante netwerkinfrastructuur die gemakkelijk kan worden opgeschaald.

Mogelijkheden

Met Casambi kunt uw energieverbruik verlagen: van aanwezigheidsdetectie tot het oogsten van daglicht. Er zijn voorbeelden van faciliteitenbeheerders die 40% konden besparen op de stroom voor de verlichting van hun magazijnen. U kunt het welzijn van uw gebruikers verhogen door circadiaanse ritmes te activeren. En tenslotte de algemene veiligheid vergroten door uw licht automatisch te laten reageren op aanwezigheid. 

Veilig

Casambi heeft een robuust ontwerp en is gecertificeerd als veilig in overeenstemming met wereldwijde normen. Daardoor kan het worden ingezet in zeer gevoelige omgevingen, zoals in ziekenhuizen of luchthavens. De bijbehorende hardware is heel beperkt: daardoor kan het ook in monumenten worden gebruikt. 

Uitbreiding

Het mesh netwerk kan zelfs worden uitgebreid naar andere toepassingen dan verlichting. Met extra draadloze connectiviteit en tweerichtingscommunicatie kan verlichting een schaalbare IoT-oplossing worden. Zo kunnen er CO2 monitoren aan worden gekoppeld. Hiervoor werken we samen met leveranciers van deze oplossingen: zij leveren hun plannen aan en gebruiken vervolgens onze chips en software. Zo wordt gegarandeerd dat alles goed samenwerkt.

Flexibel

Maar het is vooral de enorme flexibiliteit van de oplossingen die zorgt dat hij overal kan worden toegepast. Scholen, ziekenhuizen, woonhuizen en fabrieken hebben allemaal hun eigen instellingen en oplossingen nodig. Door het netwerk goed te ontwerpen, waardoor alle mogelijkheden optimaal worden ingezet, kan het ook voor uw omgeving precies pas worden gemaakt. 

Wij zijn u daarbij graag van dienst!