Waarom Casambi?

 

Waarom voor Casambi kiezen? Hieronder leggen we dat uit. 

Compatibel 

De Casambi-technologie biedt de partners van Casambi de mogelijkheid om alles wat nodig is om een volledig uitgerust lichtregelsysteem te ontwikkelen en te implementeren. Alle partners van Casambi kunnen eigen gebruikersinterfaces ontwikkelen en alle partnerproducten zijn compatibel met elkaar en met de native producten van Casambi. Dit noemen we het Casambi ecosysteem. Elk verlichtingssysteem dat door een gerenommeerde leverancier wordt geproduceerd, kan daardoor samenwerken met Casambi. Wat de oorspronkelijke verlichtingsarchitectuur van een gebouw ook is, Casambi zal er naadloos mee integreren. 

Casambi werkt ook samen met alle toonaangevende armatuurfabrikanten. Veel fabrikanten leveren hun armaturen zelfs met een Casambi chip aan boord. De oplossing kan ook eenvoudig worden geïntegreerd in LED-drivers, LED-lampen of LED-modules.

Toekomstbestendig 

Casambi herziet en update haar aanbod voortdurend om ervoor te zorgen dat de oplossing compatibel blijft met de ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie. Casambi belooft alle relevante verlichtingsnormen te ondersteunen of het nu gaat om DALI, 1-10V, dimmen op het lichtnet of PWM. 

Robuust

Het gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) in slimme verlichting is ontwikkeld door Casambi-oprichters Timo Pakkala en Elena Lehtimäki tijdens hun tijd bij Nokia. Bovenop Bluetooth Low Energy biedt de Casambi-technologie een mesh-netwerk waarbij alle intelligentie van het systeem in elk knooppunt wordt opgeslagen. Op die manier creëer je een systeem zonder single points of failure.

Een dergelijk zelforganiserend draadloos mesh-netwerk kan een groot aantal armaturen vanaf elk punt aansturen. Het maakt ook updates via het netwerk mogelijk, waardoor elke wijziging draadloos kan worden aangebracht. Elke unit kan offline gaan en zichzelf updaten wanneer ze weer online zijn.
Een internetverbinding is niet nodig voor normaal gebruik. Het is alleen nodig om instellingen te verzenden of op te roepen vanuit de backup in de cloud. Deze oplossing is daardoor robuust en veilig. 

Gebruikersvriendelijk

Casambi wordt bediend met een smartphone- of tablet-app; gratis beschikbaar in de iOS- of Android-appstores. Met de Casambi app kun je het Casambi systeem instellen en aansturen, afhankelijk van de rechten die zijn afgegeven door de beheerder. Het werkt met zowel iOS- als Android-apparaten, zoals smartphones, tablets en smartwatches. De app is gratis te downloaden.

De Casambi-app is gemaakt door experts op het gebied van gebruikersinterfaces en op zo'n manier dat iedereen - ongeacht technische vaardigheid - deze kan gebruiken.  De app toont in de gebruikersinterface alleen de functionaliteit die relevant is voor die specifieke installatie. Daarom is de Casambi-app even goed geschikt voor de professionele verlichtingsmarkt als voor de woonomgeving. Naast de app kunnen traditionele wandschakelaars, drukknoppen, Casambi’s eigen scene controllers en vele andere controllers worden gebruikt.

Kennismaken

Wilt u eens kennismaken met de oplossing? Dat kan via de software demo, handleidingen, videocursussen of zelfs cursusdagen. Kijk op onze pagina 'Handleidingen'. 

Heeft u vragen? Neem gewoon contact op!