Waarom Casambi?

Waarom Casambi?

Casambi is niet zomaar een Smart lighting product - wij geloven dat dit het belangrijkste product is in lichtaansturing in decennia.
Hier zijn zes manieren waarop Casambi verschilt van de lichtregelaars die u kent.

Universeel toepasbaar
Casambi kan overal worden toegepast. Ten eerste is het gebaseerd op Bluetooth Low Energy, dat standaard wordt geleverd bij elke smartphone, tablet en smartwatch.
Ten tweede kan het worden toegepast in ieder lichtsysteem. Veel verlichtingsproducten zijn al Casambi ready. Zijn ze dat niet, dan koopt u een bijpassende Casambi module. Een aantal daarvan worden door Casambi zelf geproduceerd. U kunt echter ook even verder kijken, in het Casambi Ready-ecosysteem.
Dit systeem is het grootste Bluetooth-ecosysteem voor verlichting dat er is. Het bestaat uit een groot aantal producten van onze partners Er zijn Casambi ready armaturen, drivers, schakelaars en sensoren, en het aantal groeit met de dag.
Elke fabrikant kan immers Casambi in zijn producten opnemen.
Casambi is opgenomen in armaturen van fabrikanten zoals ERCO, Zumtobel, Fagerhult, Targetti, Reggiani, Regent, Deltalight, Formalighting etcetera,
Casambi werkt daarnaast bijvoorbeeld samen met besturingsoplossingen van Philips, OSRAM, Tridonic, eldoLED , en componenten van PLH, Vimar, EnOcean en Danlers, om maar een paar te noemen. Er is zelfs een DALI-controller om de DALI2- en Casambi-functionaliteit te combineren.


Het is eenvoudig om te specificeren en in te stellen.
Allerlei verschillende modules bestellen, op de juiste manier laten bedraden en vervolgens configureren om de juiste resultaten te krijgen, kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Met Casambi heeft u dat probleem niet.
Casambi is een volledig draadloos systeem, waarin armaturen en andere apparaten rechtstreeks met elkaar communiceren. En zolang alles in het netwerk Casambi ready is werkt het. U hoeft zich geen zorgen te maken de over welke modules wel en niet kunnen worden verbonden met welke anderen De configuratie kan vervolgens worden afgehandeld via de app, en dit kan zelfs op afstand worden gedaan.

U bestuurt het zoals u wilt.
De speciale Casambi-app, gratis beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, biedt een hele tool-kit met bedieningsmogelijkheden. U kunt armaturen afzonderlijk of in groepen schakelen en dimmen, scènes en animaties maken, timers instellen en meer. Het is zelfs mogelijk om circadiaanse lichtschema's en dynamische lichtshows te maken.
Maar de app is slechts één optie. U kunt ook conventionele schakelaars gebruiken. U kunt dat doen door Casambi-modules achteraf in bestaande schakelaars te installeren. U kunt ook Casambi Ready draadloze schakelaars gebruiken - die hebben het extra voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst of geïnstalleerd op plaatsen waar u geen draden kunt plaatsen - zoals als glazen wanden.
Het is robuust.
Casambi creëert een zelf-organiserend en zelf-herstellend Bluetooth netwerk van armaturen en bedieningsapparatuur. Dat betekent dat als er iets breekt of verandert, de rest van het systeem zich gewoon aanpast en doorgaat.
In tegenstelling tot op Wi-Fi lichtsystemen, vertrouwt Casambi niet op een router of gateway om met uw verlichting te communiceren. Er is geen internetverbinding vereist, dus het kan niet vanaf het internet worden gehackt.

Het is schaalbaar
Of het nu gaat om een kleine winkel, een groot kantorencomplex of zelfs een universiteitscampus, Casambi heeft het antwoord. Een onbeperkt aantal Casambi-netwerken kan worden gecombineerd met behulp van de Site-functie, zodat vele duizenden armaturen samen kunnen worden bestuurd. Dit betekent dat Casambi net zo goed geschikt is om de geavanceerde verlichting binnen een enkele ruimte te regelen als voor het beheren van verlichting in grote gebouwen.

Het is proven technology.
Casambi wordt gebruikt om lichten te bedienen en beheren in locaties over de hele wereld, zoals de prestigieuze Royal Academy of Arts in Londen, de historische Rialtobrug in Venetië, een restaurant in het paleis van Versailles, het Leger des Heils Peacehaven Nursing Home in Singapore, de Bodleian Library aan de Universiteit van Oxford, tal van McLaren-autoshowrooms en Apple-winkels. Het is een beproefd, getest en betrouwbaar systeem.

Het is toekomstbestendig.
Met Casambi is de toekomst geregeld. De gratis mobiele app wordt regelmatig bijgewerkt en de ingebouwde firmware in Casambi Ready-producten kan eenvoudig draadloos worden bijgewerkt via Bluetooth met behulp van de app. Dit onderscheidt Casambi van andere aangesloten verlichtingssystemen die niet kunnen worden bijgewerkt zodra ze zijn geïnstalleerd. Naarmate het Casambi Ready-ecosysteem groeit, worden er steeds nieuwe mogelijkheden geopend, waaronder de mogelijkheid om te profiteren van afstelbare witte verlichting, dynamische straalvormende producten en het internet der dingen.

Over Casambi.NL

Casambi NL is een merk van Unifit

Over Unifit

Uw partner in high-end licht projecten
  • Over Unifit 
  • 033 247 03 41 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar onze webshop

Alle hardware voor uw project
city