Hoe werkt Casambi?

Wat het doet

Casambi is software waarmee u uw verlichting kunt aansturen. Allerlei handige opties kunnen voortaan worden opgeroepen met een enkele klik. Zo kunnen opdrachten naar meerdere lampen ineens gaan, bijvoorbeeld 'alle lampen in de hal uit, behalve die bij de voordeur'. Er kunnen complete configuraties worden samengesteld, zoals: 'plafondlampen dimmen, lamp bij presentator aan' voor een cursus. Er kunnen timers worden ingesteld: iedere ochtend om 8:00 gaat het hallicht aan. En de verlichting kan via sensoren reageren op aanwezigheid: zodra er iemand in het magazijn komt gaat het licht aan. Dit is praktisch voor grote gebouwen zoals kerken: het is mogelijk om in een groot gebouw met een enkele klik alle lichten te activeren. Maar ook voor plekken met complexe verlichting zoals een museum; met één klik branden alle lampen op de juiste sterkte. De verlichting kan op het daglicht gaan reageren (wordt het donker, dan gaat het licht aan) of het daglicht nabootsen . Mensen in ziekenhuizen bijvoorbeeld slapen beter als het licht overdag helder en 's avonds warm is (human centric lighting). Voor woonhuizen betekent het ultiem gemak, van verlichting die direct op u reageert. Voor bedrijven efficientie en veiligheid. 

 casambiphoneapp

Hoe het werkt

Hier komen de Casambi chips om te hoek kijken. Veel lampen hebben al een Casambi chip aan boord. Zodra ze geactiveerd zijn maken ze via Bluetooth contact met de Casambi App. De App geeft de lampen weer en voila; u kunt via uw telefoon of tablet uw verlichting aansturen. De Casambi App is gratis en gebruiksvriendelijk. We hebben een introductie op video beschikbaar en een Nederlandstalige handleiding. U vindt ze op deze pagina. U kunt via de Casambi App lampen groeperen, scenes instellen ( lichtconfiguraties geschikt voor een bepaald moment of een situatie), scenario's klaarzetten (opeenvolgende scenes), timers instellen en zo voorts.

 dia1 49315563241 o

Drivers 

Voor armaturen die geen Casambi chip aan boord hebben zijn er casambi drivers: kleine kastjes die in de muur, in de armatuur of in een stopcontact kunnen worden weggewerkt. Ze maken contact via low energy Bluetooth. Daarom hoeven er verder geen routers, kabels of andere netwerk elementen te worden geinstalleerd. En ze maken ook contact met elkaar: dat maakt het netwerk robuust. Omdat de kastjes licht en klein zijn is deze oplossing ook geschikt voor monumenten: er hoeft niets geboord te worden. 

Omdat er verschillende manieren om lampen aan te sturen in omloop zijn, zijn er ook verschillende soorten drivers. Er is een Casambi TED, voor trailing edge dimmen, een Casambi A2D voor 010V-Dali dimmen, en een CBU-PWM4 die ideaal is voor RGBW en Tunable White verlichting. De CBU-DCS maakt het mogelijk Casambi netwerken te koppelen met bestaande DALI netwerken. De CBU-ASR tenslotte heeft twee uitgangen voor 0-10V dimbare lampen. 

cbu asd   Casambi CBU DCS 696x522     623f1dc6dd549d61dbe568582b6254cc50a6cccd     9177e0958d8981086934fee5a048194982b3f6a5

Voor grotere of complexere netwerken bestaan weer andere drivers. Zo kan de T46BTIW 6 pulsschakelaars aansturen, en de Dali1k240 4 DALI kanalen. Doordat steeds meer fabrikanten aansluiten bij de Casambi standaard is er altijd wel een oplossing voor uw verlichting. 
Legt u nieuwe verlichting aan en hebben uw lampen nog geen chip? Dan is het veel praktischer om een Casambi driver te kopen waar de dimmer én de Casambi chip al in zitten. Ook hier zijn diverse keuzes. Zo is de 127637 geschikt voor Tunable White, en de 127638 voor RGB lichtbronnen.  

Omdat dit allemaal nauw luistert zijn we u graag van dienst met het uitzoeken van de juiste drivers. Neem gewoon contact op. 

Installatie

De installatie bestaat dus uit het plaatsen van een paar kleine drivers. Dit kunt u zelf doen, of u kunt het aan een installateur overlaten. Wij kunnen er één aanbevelen. We kunnen ook uw installateur trainen. Zodra de drivers geplaatst zijn en geactiveerd vormen ze samen een Bluetooth netwerk dat contact maakt met uw lampen en uw tablet of smartphone. U kunt aan de slag met de App! 
Bij de installatie is het heel belangrijk dat u het netwerk deelt: op deze manier wordt het opgeslagen in de Casambi Cloud, en kunnen anderen u helpen (op locatie of op afstand) met configuratie en beheer. Natuurlijk bepaalt u zelf wie toegang krijgt en wie niet: de App is voorzien van goede beveiliging. 

Gebruik

Voor dagelijks gebruik is het niet altijd handig om met de App te werken. Schakelaars kunnen zo worden ingesteld dat gebruikers van een ruimte er verschillende lichtscenario's mee kunnen oproepen. Timers en sensoren kunnen de verlichting automatiseren. Aanpassingen aan een nieuwe situatie en nieuwe wensen kunnen snel en eenvoudig worden gerealiseerd. Uw verlichting beweegt met u mee!

Interesse? Vragen? Ontdekken of is iets voor u is? Neem gewoon contact op!

 

 

 

 

Over Casambi.NL

Casambi NL is een merk van Unifit

Over Unifit

Uw partner in high-end licht projecten
  • Over Unifit 
  • 033 247 03 41 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar onze webshop

Alle hardware voor uw project
city