Hoe werkt Casambi?

Casambi werkt met Casambi drivers: kleine chips die uw lampen aanstuurbaar maken door middel van Bluetooth. Casambi Ready lampen hoeft u alleen maar te kopen en aan te zetten. Anders kunt u ook losse Casambi drivers aanschaffen en bij uw lampen installeren. 

Als u daarna de Casambi App opstart, en Bluetooth aanzet dan ziet u uw lampen in de App verschijnen. U kunt ze vervolgens direct aansturen. 

Hoe bedien ik mijn Casambi netwerk?

U kunt uw Casambi omgeving aansturen met de gratis Casambi App. Uw gebruikers kunnen dat ook, wanneer u ze toegang geeft. U kunt voor uw gebruikers ook schakelaars installeren, waarmee ze kunnen kiezen uit verschillende configuraties. U vindt ons assortiment van schakelaars hier

Is het systeem betrouwbaar? 

Casambi is al 12 jaar op de markt en heeft zich ondertussen bewezen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van Bluetooth mesh kan het niet gehackt worden vanaf het internet, zoals wifi. Alle informatie wordt opgeslagen in alle Casambi drivers in het netwerk, waardoor het geen probleem is als er één uitvalt. Er is geen single point of failure. Tenslotte wordt de software zorgvuldig onderhouden waardoor hij stabiel en veilig blijft. 

Is Casambi schaalbaar?

Ja. Lampen kunnen worden samengevoegd tot groepen,  netwerken en zelfs sites. Een site kan een compleet gebouw beslaan. Zolang de grootste afstand tussen twee casambi modules niet meer is dan 10 meter kunt u blijven uitbreiden. 

Wat zijn de kosten?

Casambi levert snel besparingen op in uw energieverbruik, en is daardoor kosteneffectief. De Casambi App is gratis. De kosten van de hardware (drivers, maar eventueel ook schakelaars, sensoren en aanvullend materiaal) kunt u nagaan in ons bestelportaal

Kan ik Casambi zelf installeren?

Wanneer u zich er zelf in wilt verdiepen dan bieden we daar alle gelegenbeid voor. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze handleidingen en workshops. Voor complexe situaties raden wij u aan een installateur in te huren.

Is Casambi compatible met andere systemen?

Casambi is een open systeem. Het is compatible met systemen als DALI, 1-10V, phase cut dimming en Philips Hue. 

Hoe los ik problemen op?

U kunt terecht bij onze support desk bij problemen. U vindt deze op support.unifit.nl U kunt ons bellen voor telefonische ondersteuning. 
Casambi heeft ook een gateway functie. Hierdoor kunnen we u op afstand helpen met uw systeem.

Wat is het Casambi Ecosysteem?

Casambi is een open systeem. Het Casambi Ecosysteem is het geheel van producten dat door onze partners wordt geproduceerd en direct toepasbaar is binnen een Casambi netwerk. 

Over Casambi.NL

Casambi NL is een merk van Unifit

Over Unifit

Uw partner in high-end licht projecten
  • Over Unifit 
  • 033 247 03 41 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar onze webshop

Alle hardware voor uw project
city